Σάββατο, 13 Αυγούστου 2011

David DeGrawΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.
Πάνω από ένα εκατομυριο θάνατοι ετησίως, 62 εκαττομύρια με μηδενικό καθαρό εισόδημα, ενώ τα κέρδη της οικονομικής ελίτ ξεπερνούν τα $46 τρισεκατομμύρια

Του  David DeGraw              Global Research,  August 10, 2011    

(Μετφ. αποσπασμάτων : Κώστας Τσιαντής)

Περίληψη: Καλώς ήλθατε στον παγκόσμιο πόλεμο ΙΙΙ
Παρά την αύξηση της προσωπικής οικονομικής δυσκολίας, οι περισσότεροι Αμερικανοί παραμένουν απληροφόρητοι  για τον οικονομικό παγκόσμιο πόλεμο που ξετυλίγεται αυτή την περίοδο. Μια συνολική εκστρατεία προπαγάνδας από τις εταιρείες και τη κυβέρνηση έχει κρύψει αποτελεσματικά αυτήν την κραυγαλέα πραγματικότητα. Μετά από  εκτενή ανάλυση, γίνεται εμφανές ότι ο παγκόσμιος πόλεμος ΙΙΙ είναι ένας πόλεμος μεταξύ του πλουσιότερου ενός δεκάτου του ενός εκατοστού (0.1%)  του παγκόσμιου πληθυσμού και του  99.9% της ανθρωπότητας, δηλαδή  της Οικονομικής Ελίτ εναντίον Του Λαού (The Economic Elite Vs. The People) [18]. Αυτός ο πόλεμος αποτελεί  μια μονόπλευρη επίθεση ως τώρα. Εντούτοις, καθώς παρατηρούμε  σε όλο τον κόσμο στους τελευταίους μήνες, οι άνθρωποι αρχίζουν να προβάλλουν αντίσταση. Η ακόλουθη έκθεση είναι μια στατιστική ανάλυση των συστημικών οικονομικών επιθέσεων ενάντια στον αμερικάνικο λαό.

Η εισαγωγή

Το αμερικανικό κοινό έχει στηρίξει  έντονες οικονομικές επιθέσεις σε πλατειά τμήματα του πληθυσμού. Ενώ οι επιθέσεις γίνονταν όλο και περισσότερο πιο αυστηρές  κατά τη διάρκεια των προηγούμενων τεσσάρων ετών,  εφαρμόστηκαν με τεχνοκρατική ακρίβεια. Έχουν εφαρμοστεί επαυξητικά μέχρι σήμερα, κρατώντας αποτελεσματικά  τον πληθυσμό  παθητικό και αποφεύγοντας οποιασδήποτε μεγάλης κλίμακας πολιτική αναστάτωση, παρότι μειώνουν ραγδαία  το βιοτικό επίπεδο για την πλειοψηφία του πληθυσμού.  Όπως καταδείχνεται στην έκθεση αυτή, τα 55 εκατομμύρια των Αμερικανών που έχουν χτυπηθεί πιο σκληρά έχουν συναινέσει μέχρι σήμερα, εξ αιτίας της προσωρινής χρηματοδοτικής συνδρομής, όπως είναι τα δελτία τροφίμων και τα εκτεταμένα επιδόματα ανεργίας.

Η παγκόσμια Οικονομική Ελίτ είναι πιο στρατηγική στο χειρισμό του αμερικανικού κοινού, δεδομένου ότι το κοινό αυτό αποτελεί ενδεχομένως τη μέγιστη απειλή για τη συνεχή συγκέντρωση του πλούτου, των πόρων και δύναμής της. Εθνικοί πληθυσμοί που δεν είναι αρκετά ισχυροί, και βρίσκονται στην περιφέρεια της παγκόσμιας αυτοκρατορίας της Οικονομικής Ελίτ, έχουν αντιμετωπισθεί με  πολύ πιο σκληρά μέτρα. Σε πολλές από τις μικρότερες και λιγότερο ισχυρές χώρες η δραματική άνοδος στις τιμές των τροφίμων και στο κόστος ζωής έχουν οδηγήσει σε κοινωνική επανάσταση - η Τυνησία, η Αλγερία, η Αλβανία και η Αίγυπτος ήταν μεταξύ των πρώτων που επαναστάτησαν.  Καθώς η μεταδοτική ασθένεια της εξέγερσης έχει διαδοθεί γρήγορα σε όλη τη βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, διαδίδεται επίσης με έναν αποκεντρωμένο τρόπο στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου, απειλώντας με  λαϊκή εξέγερση αυτή τη στιγμή όλη την Ευρώπη. Όπως και ο αμερικάνικος λαός, έτσι και τα γεωγραφικά συγκεντρωμένα ευρωπαϊκά έθνη αντιπροσωπεύουν μια ενδεχομένως ισχυρή αντισταθμιστική δύναμη στη συνεχή κυριαρχία της Οικονομικής Ελίτ.
Μέσα στις Ηνωμένες Πολιτείες, η τεχνοκρατική καταστολή του πληθυσμού είναι εκτενής. Οι όλο και περισσότερο αυστηρές οικονομικές και κυβερνητικές πολιτικές έχουν διαβρώσει συστηματικά τον κοινωνικό πλούτο, τη δύναμη και τα δικαιώματα. Η εντατική προπαγάνδα έχει αποσπάσει αποτελεσματικά, έχει φέρει σε σύγχυση, έχει απομονώσει, έχει περιθωριοποιήσει και έχει διαιρέσει τον αμερικανικό πληθυσμό. Παρά την επιτυχία αυτών των προσπαθειών μέχρι σήμερα, λαμβάνοντας υπόψη το αυστηρό, παρατεταμένο, αβάσταχτο και εντεινόμενο κύμα οικονομικής εξαθλίωσης, τα ξεσπάσματα της λαϊκής οργής είναι αναπόφευκτα. Ο αμερικανικός λαός, εάν φτάσει σε μια κρίσιμη μάζα, αντιπροσωπεύει τη μέγιστη απειλή στην Οικονομική Ελίτ. Εν προκειμένω, οι αμερικανικός λαός  είναι ο αρχικός αντίπαλός τους.

Στην έκθεση αυτή, θα καταδείξω με σαφήνεια τη δριμύτητα και την κλιμάκωση των σκόπιμων συστημικών οικονομικών επιθέσεων ενάντια στον αμερικάνικο λαό, με την ελπίδα ότι μπορούμε επειγόντως να δημιουργήσουμε μια κρίσιμη μάζα των ενήμερων και αποφασισμένων πολιτών.

Π έως ΧΙΙ:   [ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ] 

XIII:: ΟΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
Η δραματική αύξηση στη οικονομική ανισότητα και φτώχια, μαζί με την πρωτοφανή άνοδο του πλούτου μέσα στο κορυφαίο ένα δέκατο του ενός εκατοστού του πληθυσμού δεν έχουν συμβεί κατά λάθος. Είναι το σχεδιασμένο αποτέλεσμα της σκόπιμης κυβερνητικής και οικονομικής πολιτικής. Είναι το αποτέλεσμα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, και των «πάρα πολύ μεγάλων για να αποτύχουν»  τραπεζών, που χρησιμοποιούν το σύστημα χρηματοδότησης και προπαγάνδας για να αγοράσουν  πολιτικούς που εφαρμόζουν  πολιτικές με σκοπό να εκμεταλλευτούν το 99.9% του πληθυσμού  υπέρ των οικονομικών κερδών τους (Ελίτ). Το να αποκαλέσει κανείς αυτό που  συμβαίνει «οικονομική τρομοκρατική επίθεση» στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν αποτελεί υπερβολή, είναι ο τεχνικός όρος για ό,τι συμβαίνει. 

Συγκρίνετε τα εκατομμύρια  ανθρώπων που πεθαίνουν ετησίως εξ αιτίας αυτών των  οικονομικών  επιθέσεων με τα 2.977 άτομα που πέθαναν στις 9/11. Σαν  κάποιος που έζησε  τρία τετράγωνα πιο κει από το κέντρο παγκόσμιου εμπορίου, όσο τραγική ήταν η 9/11, άλλο τόσο και ακόμα πιο σοβαρές και καταστρεπτικές είναι  οι οικονομικές επιθέσεις που στρέφονται εναντίον μας ως έθνος, αν και πρόκειται για έναν πολύ πιο αργό και αόρατο φόρο θανάτου. Εν τούτοις, το αποτέλεσμα λαμβάνει χαρακτήρα γενοκτονίας. Κάποιος μπορεί στατιστικά να συγκρίνει τις οικονομικές επιθέσεις ενάντια στις ΗΠΑ με την εισβολή στο Ιράκ, την οποία μερικοί υπολογίζουν πως οδήγησε σε  ένα εκατομμύριο θανάτους. Άλλη μια φορά, πολλοί από τους θανάτους εκείνους επήλθαν με βάναυσο και θεαματικό τρόπο με εκστρατείες βομβαρδισμού γνωστές ως «σοκ και δέος». Εντούτοις, εκείνος ο φόρος θανάτου θα μπορούσε να συγκριθεί με την κρυμμένη βιαιότητα μιας τετραετούς εκστρατείας οικονομικού «σοκ και  δέος» εναντίον μας.  Ακριβώς όπως το Ιράκ υπέστη εισβολή, οι ΗΠΑ έχουν υποστεί εισβολή από το παγκόσμιο τραπεζικό καρτέλ.
Όσο εκείνο είναι συγκλονιστικό   να το συνειδητοποιείς, σκέψου ότι το ίδιο συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Ενώ στις ΗΠΑ το ποσοστό θανάτου από φτώχια είναι πιθανώς υψηλότερο απ' ό, τι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι οικονομικές πολιτικές της Ομοσπονδιακής Τράπεζας [75] - μαζί με τις πολιτικές από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Παγκόσμια Τράπεζα και την Τράπεζα των Διεθνών Διακανονισμών (B.I.S) - έχουν προκαλέσει ταραχές και εξεγέρσεις λόγω της ανόδου στα  ύψη των τιμών των τροφίμων και του κόστους ζωής σε όλο τον κόσμο. Η καρδιά του ζητήματος, και η πολύ σκληρή και δυσοίωνη πραγματικότητα αυτής της κρίσης, είναι ότι οι παγκόσμιοι  οικονομικοί κεντρικοί σχεδιαστές  πραγματοποιούν ανεξέλεγκτοι τις γενοκτονικού χαρακτήρα οικονομικές πολιτικές τους.

Ο Che Guevara, ένα άτομο που τα έβαλε με την παγκόσμια οικονομική ελίτ, είπε κάποτε: «Το μέγεθος της φτώχιας και της δυστυχίας που απαιτήθηκαν για την εμφάνιση ενός Rockefeller, και το ποσό της διαφθοράς που απαιτεί η συσσώρευση εισοδημάτων αυτού του μεγέθου, αφήνονται έξω  από την εικόνα, και δεν είναι πάντα δυνατό να κάνεις το λαό συνολικά  να το δει».

Όταν δεκάδες τρισεκατομμυρίων δολαρίων ρέουν ελεύθερα στο 0.1% του παγκόσμιου πληθυσμού, ενώ μεγάλα ποσοστά ζουν στην ένδεια, πρέπει να συμπεράνεις, με τεχνικούς όρους, ότι ένα νεο-φεουδαρχικό-φασιστικό κράτος βρίσκεται επάνω μας. Οι πλούσιοι δεν υπήρξαν ποτέ πλουσιότεροι, την ώρα που οι εξαγορασμένοι πολιτικοί τους προβαίνουν σε  περικοπές προϋπολογισμών για τους φτωχούς και τη μεσαία τάξη, και κάνουν το κόστος των βασικών αναγκών να ανεβεί στα ύψη.

Μπορείτε να με αποκαλέσετε ακραίο,  αλλά ακραία είναι η πραγματικότητα αυτού που συμβαίνει: αυτοί οι άνθρωποι, η παγκόσμιο ελίτ του 0.1%, είναι γενοκτονικού χαρακτήρα φασίστες που πραγματοποιούν ένα ολοκαύτωμα. Ο φασισμός έχει εξελιχθεί. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να βάψεις  τα χέρια του με αίμα βασανίζοντας  τους ανθρώπους και βάζοντάς τους σε  στρατόπεδα συγκέντρωσης, όταν μπορείς να το κάνεις μέσω της οικονομικής πολιτικής, καθισμένος στο τζακούζι  του  αερoπλάνου της πολυεθνικής,  πλήρως αποσυνδεδεμένος και  απομονωμένος απ’ τον κόσμο που λεηλατείς.

Εντούτοις, όπως συμβαίνει με όλες τις αυτοκρατορίες, η πλεονεξία και η υπεροψία τις οδηγεί στο ξεπέρασμα. Οι χτυπημένες  κάτω μάζες φτάνουν στο σημείο  όπου δεν μπορούν κυριολεκτικά να ζήσουν κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες. Η απογοήτευση αυτή διαδίδεται σε όλο τον πληθυσμό έως ότου σχηματισθεί η  κρίσιμη μάζα, οπότε, ξαφνικά, αυτοί εξεγείρονται [75] και η αυτοκρατορία αρχίζει να καταρρέει… Τυνησία, Αλγερία, Αίγυπτος, Ισραήλ, (βόρεια Αφρική, η Μέση Ανατολή), Αλβανία, Ελλάδα, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία (Ευρώπη), το Wisconsin…

 Η Οικονομική Ελίτ ξεπερνιέται  και η αυτοκρατορία τους καταρρέει.

Η αποκεντρωμένη παγκόσμια εξέγερση [75] έχει αρχίσει…

Καλώς ήρθες  στον παγκόσμιο πόλεμο ΙΙΙ.

Με ποια πλευρά της ιστορίας θέλεις να πάς;

Γιατί όπως είπε ένας παλιός φίλος [76], «Δεν μπορείς να είσαι ουδέτερος πάνω σ’  ένα τραίνο που κινείται.»

Όλο το κείμενο του  DANID DEGRAW   στην ΑΓΓΛΙΚΗ  είναι δημοσιευμένο στο  ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ: