Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

MARLON BRANDO INTERVIEW. PART 3-



''There is no base for culture in this country''

ΟΜΠΡΟΣ ΒΟΗΘΑΤΕ

ΠΟΛΕΜΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ!



05.09.2013

Πωλείται θάνατος…

Συντακτική Επιτροπή ΚΑΠ-Σπίθα

 (Οι πόλεμοι δεν γίνονται μόνο για τα κέρδη αλλά και για να μάθουν τα μικρά και αδύναμα κράτη ποιος κυβερνά αυτόν τον πλανήτη…)

“Η Βρετανία επέτρεψε σε εταιρίες να πουλήσουν χημικά στη Συρία τα οποία μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή νευροπαραλυτικών αερίων. Η κυβέρνηση του Λονδίνου χορήγησε άδειες για εξαγωγές φθοριούχου κάλιου και φθοριούχου νάτριου. Οι άδειες ανακλήθηκαν έξι μήνες αργότερα, όταν η Ε.Ε. έδωσε το πράσινο φως για την επιβολή κυρώσεων κατά του καθεστώτος Ασαντ». Σε αυτή τη συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε η βρετανική κυριακάτικη εφημερίδα Mail, η οποία επικαλούμενη γαλλικές πηγές μυστικών υπηρεσιών αναφέρει ότι έχουν πουληθεί περί τους 1.000 τόνους νευροπαραλυτικών αερίων. Η κυβέρνηση του Λονδίνου χορήγησε άδειες για εξαγωγές φθοριούχου κάλιου και φθοριούχου νάτριου. 

Πηγή: Πρώτο Θέμα


«Το έχουμε, νομίζω, πει. Κάθε τόσο πρέπει να γίνεται και ένας πόλεμος για να κρατηθεί το επίπεδο ζωής στις χώρες που στηρίζουν την κοινωνική τους ανάπτυξη στην εξαγωγή του μαύρου θανάτου»(Μίκης Θεοδωράκης)

«Χωρίς συναίσθησιν χωρίς λύπην χωρίς αιδώ…»  Το Ηνωμένο Βασίλειο πουλάει θάνατο, σε απόλυτο συγχρονισμό με τις άλλες μεγάλες δυνάμεις του κόσμου τούτου.

Η είδηση προκαλεί σοκ, κι ας είμαστε συνηθισμένοι πια, σε βαρβαρότητες  εναντίον του άμαχου πληθυσμού, εναντίον αθώων παιδιών, τέτοιες που δεν τις χωράει ανθρώπινος νους, δεν μπορεί να τις συλλάβει στο μέγεθός τους. Ίσως και γι αυτό να αντέχουμε ακόμα να τις ακούμε…

  Ο Μίκης Θεοδωράκης χρόνια τώρα μιλάει και «επιτίθεται» σ αυτούς τους εμπόρους του θανάτου. Πρόσφατα. δημοσίευσε ένα διάλογο που είχε πολύ παλιά, σε ανύποπτο με τα ακραίως τραγικά συμβαίνοντα σήμερα, με τον τότε πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν:

«Κάποτε ο πρόεδρος Μιττεράν μου εκμυστηρεύθηκε ότι εάν δεν πουλήσουν όπλα, θα πέσει κάθετα το επίπεδο της ζωής στην Γαλλία. Και όταν λέμε «όπλα», πρόσθεσε, εννοούμε μεγάλα, χοντρά, ακριβά, όπως αεροπλάνα, υποβρύχια, τανκς, πυραύλους και φυσικά σφαίρες, εκατομμύρια σφαίρες.

 - Και χημικά; τον ρώτησα, γιατί ήξερα.

- Αυτό δεν μπορώ να το πω, μου απάντησε με το γνωστό γαλατικό του ειρωνικό μειδίαμα.

- Μ.Θ. Και γιατί, κύριε Πρόεδρε, αντί να πουλάτε θάνατο δεν φροντίζετε να πουλάτε ειρήνη; Αντί για σφαίρες τρόφιμα, αντί για πυραύλους ψυγεία, αντί για κανόνια αυτοκίνητα, τηλεοράσεις, έπιπλα, σχολεία, βιβλία, ρούχα, αρώματα! Οι πόλεμοι δεν γίνονται μόνο για τα κέρδη;

- Φ. ΜΙΤ. Γίνονται για να παταχθεί η τρομοκρατία, οι εθνικισμοί, οι φανατισμοί

- Μ.Θ. Κι εσείς τι είσθε; Χωροφύλακες;

- Φ. ΜΙΤ. Ποιοι εμείς; Το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφασίζει.

- Μ.Θ. Το λέτε σοβαρά; Αφού υπάρχουν χώρες που δεν συμφωνούν.

 -Φ.ΜΙΤ. Τότε απευθυνόμαστε στον ΟΗΕ, στην πλειοψηφία των Εθνών….»


Τελικό συμπέρασμα: Η Μήδοι θα περάσουν θέλουμε δε θέλουμε. Εξ άλλου και η Αμερικανική Γερουσία  διαβάσαμε πριν λίγο δεν έχει αντίρρηση για μια μερική (part time) επίθεση στη Συρία. «Για να τιμωρηθεί η τρομοκρατία οι εθνικισμοί, οι φανατισμοί»όπως έλεγε ο Φρανσουά Μιτεράν στον Μίκη Θεοδωράκη

Τι ειρωνεία!

Συντακτική Επιτροπή ΚΑΠ-Σπίθα